Overijssel


kasteel.besteoverzicht.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Overzicht
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Overijssel
Huis Nieuw Rande
Verscholen op een royaal landgoed te diepenveen, net buiten de bebouwde kom van deventer, langs de uiterwaarden van de ijssel, staat het monumentale huis nieuw rande. een uniek pand dat historie ademt en gelegen is in een prachtig engels landschapspark met bospartijen en vijvers.
http://www.huisnieuwrande.nl/

Huis Olde Vechte
Huis Olde Vechte
http://www.oldevechte.nl/

Huis Singraven
Landgoed singraven - welkom in de gastvrije wereld van singraven
http://www.singraven.nl/

Huis te Breckelenkamp
Huis te Breckelenkamp
http://www.breckelenkamp.nl/

Huis Eerde (2)
Welcome to international school eerde, where your talent is your future. eerde is the only international boarding school in the netherlands (holland). eerde accepts students at primary and secondary school level. the school offers the internationally recognised diploma courses international primary curriculum (ipc), international general certificate for secondary education (igcse) and international baccalaureate (ib), and comprises both a day school and an international boarding school. feel free to look around on this website, familiarise yourself with the many facets the international school eerde offers, and share our enthusiasm. internationale school for girls and boys.
http://www.eerde.nl/

Huis Eerde
Het huidige kasteel eerde met zijn beide bouwhuizen dateert uit 1715 en is gebouwd in opdracht van de toenmalige eigenaar van eerde, johan werner baron van pallandt. maar al lang voor die tijd was er sprake van een huis eerde op deze plek. in de tweede helft van de veertiende eeuw liet evert van essen hier een versterkt huis bouwen. het was een waar roofriddersnest, van waaruit deze evert in de wijde omgeving roofde en plunderde.
http://www.natuurlijk.nl/salland/ommen/eerde.htm

Havezaten bij Vollenhove
Havezaten bij Vollenhove
http://www.henkvanheerde.nl/vollenhove/havezaten-nu.htm

Havezaten bij Vollenhove (2)
Havezaten bij Vollenhove (2)
http://www.henkvanheerde.nl/vollenhove/verdwenen.htm

Havezathe het Everloo
Havezathe het Everloo
http://www.heteverloo.nl/

Kasteel Het Nijenhuis
Kunstcollectie vanaf de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd, omvat schilderijen, keramiek, tekeningen en beelden en wordt tentoongesteld in paleis a/d blijmarkt (zwolle), kasteel het nijenhuis (heino) en de bergkerk (deventer).
http://www.museumdefundatie.nl/

Kasteel Twickel
Kasteel Twickel
http://www.twickel.nl/

Landgoed Het Oostermaet
De naam 'landgoed het oostermaet' wekt de suggestie van een eeuwenoud landgoed. niets is echter minder waar, want op dit landgoed heeft, voor zover bekend, nooit een adellijk huis of havezate gestaan. ook de huidige boerderij 't oostermaat, gebouwd in 1924, heeft geen voorlopers in de adellijke sfeer.
http://www.natuurlijk.nl/org/ijssellandschap/het_oostermaet.htm

Landgoed Schuilenburg
Landgoed schuilenburg. sagenmysteries, middeleeuwse feesten of gewoon een feestje op een unieke locatie in hellendoorn. verbaas u over het verleden en geniet van het heden.
http://www.schuilenburg.nl/

Landgoed Weleveld
Landgoed Weleveld
http://www.weleveld.com/

Landgoed Hessum
Landgoed Hessum
http://www.landgoedhessum.nl/

Landgoed Herinckhave
Herinckhave is een landgoed in Noord-Oost Twenthe, rijk aan historie, natuurschoon en culturele waarden. Het landgoed in zijn tegenwoordige vorm en omvang bestaat uit de gelijknamige 18-eeuwse havezate die geflankeerd wordt door twee bouwhuizen en omringd door grachten. Twee lanen geven toegang tot het landgoed. Op het landgoed staan voorts enkele voormalige boerderijen; de totale oppervlakte aan bossen, boomgaarden en cultuurgrond is ruim 65 HA. Het landgoed is voor het grootste gedeelte eigendom van Herinckhave BV, een zgn. Natuurschoonwet BV, die als voornaamste doelstelling heeft de instandhouding van het landgoed met inachtneming van de Natuurschoonwet. De overige delen van het landgoed zijn prive-eigendom. De havezate zelf, welke in 1959 grotendeels is afgebrand, is in erfpacht uitgegeven aan de Overijsselse Kastelen Stichting, die het huis, de kapel en de watermolen in de 70-er jaren weer heeft gerestaureerd. Het landgoed valt niet alleen onder de Natuurschoonwet, grote delen worden ook beschermd door de Monumentenwet. Een gedeelte van het terrein heeft bovendien de status van Archeologisch Monument.
http://www.herinckhave.nl/

Kasteel Warmelo
Kasteel Warmelo
http://www.kasteelwarmelo.nl/

Kastelen in Ov. in ansichten
Kastelen in Ov. in ansichten
http://ansichten.kasteleninoverijssel.nl/

Kastelen in Overijssel
Deze pagina is bedoeld voor ge?nteresseerden die alles willen weten over de kastelen, landhuizen en havezaten in Overijssel.
http://www.kasteleninoverijssel.nl/

Villa Blanckenborgh
Restaurant en bruiloftlocatie met sfeervolle ambiance waar u kunt genieten van een verrassende keuken. sfeer, eigen aandacht en de bosrijke omgeving geven een extra dimensie aan bruiloft of heerlijk diner, lunch.
http://www.blanckenborgh.nl/

Gerelateerd
  • Nog Geen
Er staan 20 links op deze pagina.
Besteoverzicht - Privacy